Tampereen Häämessut & Juhlat

Ajankuva näkyy sormustrendeissä 2024: klassikon uusi tuleminen

Uutinen  25.01.2024

Kihla- ja vihkisormukseen haetaan näyttävyyttä ja erikoismuotoiltuja kiviä. Kuva: Kultasepät Andreasen
Tamperelainen Kultasepät Andreasen on tunnettu yksilöllisistä timanttisormuksistaan ja kihlasormuksistaan. Jokainen sormus valmistetaan asiakkaan erityistoiveiden mukaisesti sulatuksesta alkaen itse. Korumuotoilija Ada Valonharjun mukaan vuonna 2024 sormuksiin halutaan näyttävyyttä ja erikoismuotoilua.

Asiakas tulee koruliikkeeseemme usein referenssikuvan kanssa ja siitä suunnittelutyömme alkaa. Mietimme yhdessä sormuksen kivien värit, sormuksen paksuuden ja asiakas saa valita, haluaako hän sormukseen luonnonkivet vai laboratoriotimantit. Tarpeellista tietoa aivan suunnittelun alussa on myös budjetti, Valonharju luettelee.  

Kultasepät Andreasen -yrityksen valikoimiin kuuluvat niin yksittäissormukset, mallistot kuin myös hybridimallit. Sosiaalinen media ja muut kuvapalvelut mahdollistavat, että asiakkaat näkevät nykyään tarjontaa ja siten mahdollisuuksia hyvin laajasti. Näin kotimaahan rantautuu trendejä myös ”ison meren takaa”.


Tulppaani valittiin Vuoden sormukseksi 2011. Kuva: Kultasepät Andreasen

– Juuri nyt kihla- ja vihkisormukseen haetaan näyttävyyttä ja erikoismuotoiltuja kiviä, kuten vaikka cushion tai markiisi. Myös erikoishionnat sekä muodot, kuten vaikka pisaran malliset timantit, ovat pinnalla. Keltakullan kanssa on myös havaittavissa ns. uusi tuleminen myös nuoremmalla sukupolvella, Valonharju summaa tämän hetken trendejä.

Jotkut trendit saattavat ottaa nopeastikin uuden suunnan, kun taas toiset, kuten tietty korumetalli, saattaa olla pinnalla pitkään. 

Meillä on sormusmallistossamme kestosuosikkeja, kuten Tulppaani, joka on valittu Vuoden sormukseksi 2011. Pidempään pinnalla on ollut myös laboratoriotimanttien valitseminen sormukseen luonnonkivien sijasta. 70–80 % valitsee laboratoriossa tehdyt timantit ja suurin syy tähän on edullisempi hinta, Ada Valonharju kertoo.


Yleistyvät tavat vaikuttavat myös sormusvalintoihin 

Kiinnostava aikakaudesta kertova trendi on, että jo jonkin aikaa kihlasormukset ovat olleet näyttävämpiä, kuin vihkisormukset. Vihkisormus on nykyään ennemmin niin sanottu rivisormus. Tämä johtuu siitä, että nykyään saatetaan olla pitkäänkin kihloissa ennen naimisiin menoa.  

Pitkään parit tulivat meille yksissä tuumin sovittelemaan sormuksia, kun nyt aivan viime aikoina meille saatetaan tulla yksin, kun ollaan aikeissa yllätyskosia tulevaa puolisoa. Tämä käänne on tapahtunut aivan hiljattain, Valonharju avaa.

Kun h-hetki alkaa lähestyä, on sormustilaus tehtävä neljä viikkoa ennen, jotta se ehditään valmistaa toiveiden mukaan.  

Kannustan lähtemään hyvissä ajoin tutkimaan ja katselemaan sormuksia liikkeisiin. Suosittelen myös tutustumaan etukäteen kuvien avulla, haluaako esimerkiksi platinaa, valko- tai keltakultaa tai kaksivärisen sormuksen. Näin selviää, mikä tuntuu itselle omalta ja sopivalta vaihtoehdolta, Valonharju opastaa.


Kultasepät Andreasen Oy:n korusuunnittelijat Ada Valonharju ja Ella Heikura kertovat vihki- ja kihlasormusten trendeistä Tampereen Häämessut & Juhlat -tapahtuman ohjelmalavalla sunnuntaina 3. helmikuuta 2024 klo 14.30.

Tampereen Häämessut & Juhlat -tapahtumassa 2.3.2.2024 on esillä kihla- ja vihkisormustrendejä sekä pinnalla olevia kukka-, somiste- ja kattausideoita. 

  Osta liput   Ohjelma   Andreasen.fi Sormuksen ostajan opas