Tampereen Häämessut & Juhlat

Kokonaisvaltaisia elämyksiä ajatuksesta juhlaksi

Uutinen  02.02.2023

Parone Design on täyden palvelun juhlatalo, joka luo tärkeät päivät todeksi aina tapahtumasuunnittelusta juhlien kauniisiin yksityiskohtiin. Yrittäjä ja hääsuunnittelija Janne-Caro Pykälä on luotsannut yritystä jo neljännesvuosisadan ja on myös Suomen Hääsuunnittelijat ry:n perustajajäsen.

– Parone Designin henki kumpuaa halusta auttaa hääpareja, sekä tarpeesta luoda kauneutta ja iloa ympärilleni. Maaliskuussa Parone Design Hää- ja Juhlasuunnittelu täyttää 25 vuotta ja on itse asiassa myös ensimmäinen häätuotantoon perehtynyt yritys Suomessa, hymyilee yrittäjä ja hääsuunnittelija Janne-Caro Pykälä.

Parone Design on palkittu ensimmäisenä Suomessa Paras hää- ja juhlasuunnittelija -tunnustuksella sekä kansainvälisesti arvonimellä His Excellence and Rosette – the Best Wedding Planner Exlucive for Finland.  Pykälän mukaan yrityksen vahvuuksiin lukeutuukin erityisen luja kompetenssi, laaja-alainen kokemus sekä jatkuva kehitystyö hääalan hyväksi.

– Tarjoan kokonaisvaltaisia elämyksiä toteuttamalla asiakkaiden toiveet ajatuksesta juhlaksi. Halutessaan asiakas voi myös ostaa tarvitsemansa palvelun erikseen tai pelkän konsultaation, esimerkiksi keväällä verkossa aukeavan hää- ja juhlavuokrasomisteiden tueksi.

Intiimiys on tullut jäädäkseen

Parone Designin Janne-Caro Pykälän mukaan häiden suunnittelussa ja toteutuksessa ollaan enenevässä määrin tarkempia ja kokonaisuudet muodostetaan yhä yksilöllisemmin.

– Suomalaiset hääparit alkavat kansainvälistyä ja näin he myös ovat oppineet ostamaan palveluja perinteisen tee-se-itse häiden sijaan. Edelleen moni hääpari tekee oman kootun työryhmän kesken häät, mikä on hieno asia, koska se myös luo omaa tunnelmaa ja yhteishenkeä. Itse tehdyissä häissä on usein perinteet kunniassa ja kierrätys voimissaan. Silti entistä useampi turvautuu palvelun ostoon, ei välttämättä koko hääsuunnittelijapaketin, mutta esimerkiksi somistuksen ja cateringin osalta.

Omannäköisten ja arvojen mukaisten juhlien järjestämisen Pykälä kokee erinomaiseksi suuntaukseksi.

– Intiimiys on tullut jäädäkseen, mikä on mielestäni hyvä asia, koska kahdensadan vieraan juhla muuntuu helposti tapahtumaksi. On hienoa, että hääparit uskaltavat entistä enemmän toteuttaa omat toiveensa. Myös kierrätys ja vuokraus hääjuhlien ympärillä kiihtyy, mikä alleviivaa vihdoin pitkään puhuttua kestävää kehitystä – nyt hääparit toimivat pelkän puhumisen sijaan.

Inspiraatiota ja ideoita, kokemuksia ja kohtaamisia

Yrittäjä ja hääsuunnittelija Janne-Caro Pykälän mukaan Parone Designin osastolla on luvassa inspiraatiokattaus.

– Tarjoamme veloituksetta ideointia ja neuvoja häidesi järjestämiseen. Sähköpostiosoitteen jättämällä saa myös tunnin ilmaisen konsultoinnin omaan tärkeään päivään.

Pykälä kulkee kohti tapahtumaa innostunein, iloisin ja avoimin mielin.

– Odotan hääparien tapaamista, verkostoitumista alan ammattilaisten kesken, päälavan puheenvuoroja ja keskusteluja – niistä saa uutta näkökulmaa asioihin eri ihmisiltä.

Parone Designin Janne-CaroPykälä uskoo vankasti tapahtumien voimaan.

– Vaikka kaikki tieto on löydettävissä salamannopeasti omalta kotisohvalta käsin, on eri asia kohdata tekijät ja kokea asiat livenä. Kasvokkaiset kohtaamiset ovat parhaita tapoja saada suora kontakti tekijöihin ja tsekata mahdollinen yhteisymmärrys.

– Hyvässä tapahtumassa tutustutaan, kohdataan ja koetaan asioita yhdessä!

Myös Tampereen Häämessut hääsuunnittelija kokee täydellisenä kohtaamispaikkana.

– Messuilta saa paljon ideoita ja näkee koko hääalan skaalan kerralla. Monella yrityksellä on myös tarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää.

Yrittäjä ja hääsuunnittelija Janne-Caro Pykälä Parone Designilta vinkkaa neuvot erinomaiseen messukokemukseen.

– Parhaimmillaan tapahtuma on elämys kävijälle ja tuottoisa investointi, myös messuvieraalle. Ole avoin ja rohkea, lähesty näytteilleasettajia ja käytä heidän ammattitaitoaan hyväksesi!

 

Parone Design Tampereen Häämessuilla osastolla E 419.

Kuva: Anna Autio