Tampereen Häämessut & Juhlat

Koronapassi mahdollistaa kevään 2022 tapahtumien järjestämisen Tampereella

Yleinen  02.12.2021

Tampereen Messut ottaa koronapassin käyttöön kaikissa kevään 2022 tapahtumissaan, mikäli tapahtumia koskevat viranomaisrajoitukset sitä tuolloin edellyttävät. Koronapassi purkaa rajoitukset ja mahdollistaa tapahtumien järjestämisen täysimittaisesti ja terveysturvallisesti. Tämän johdosta tulevan vuoden messut ja tapahtumat tullaan Tampereella järjestämään suunnitelmien mukaan.

– Ilman koronapassia tapahtumien järjestäminen on vaikeaa. Mikäli aluehallintovirasto rajoittaa tapahtumien järjestämistä tai osallistujamääriä myös ensi vuoden puolella, otamme koronapassin heti käyttöön kaikissa tapahtumissamme. Sen ansiosta pystymme järjestämään tapahtumat terveysturvallisesti ja täysimittaisesti ilman rajoituksia. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että tulevat tapahtumat toteutetaan Tampereella suunnitellusti, sanoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on 19. joulukuuta 2021 asti voimassa rajoitus, joka estää yli sadan hengen tilaisuuksien järjestämisen sisätiloissa. Koronapassi on vaihtoehto rajoitustoimille eli se mahdollistaa myös suurten tapahtumien järjestämisen ja sisäänpääsyn tilaisuuksiin sekä tapahtumiin ilman rajoituksia.

Tällä hetkellä koronapassin käyttö edellyttää viranomaisrajoituksia – lakimuutosta toivotaan

Koronapassin (EU:n digitaalinen koronatodistus) voi nykylainsäädännön mukaan ottaa yleisötilaisuuksissa käyttöön ainoastaan silloin, kun tapahtumiin kohdistuu viranomaisrajoituksia. Rajoituksen kohteena olevat toimijat voivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin näyttämistä sisäänpääsyn yhteydessä.

– Ihmisten terveys ja turvallisuus ovat meille Tampereen Messuilla ykkösasioita. Seuraamme jatkuvasti pandemian kehittymistä ja reagoimme nopeasti ja herkästi viranomaisten asettamiin rajoituksiin sekä suosituksiin. Koronapassi on tapahtuma-alalle erittäin tarpeellinen työkalu ja olemme valmiita käyttämään sitä niin kauan kuin tarve vaatii. Nyt tapahtumajärjestäjä saa ottaa koronapassin käyttöön vain silloin, jos alueella on voimassa viranomaisrajoituksia. Lakia tulisi pikaisesti muuttaa niin, että koronapassin käyttö on mahdollista muutenkin, jotta tapahtumajärjestäjät voivat suunnitella toimintaansa luottavaisesti pitkällä tähtäimellä, Vähätalo kertoo.

Koronapassin saa käyttöön Omakannasta. Lisäksi tapahtumakävijän tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä. EU:n koronatodistus on voimassa, mikäli on ottanut koronarokotukset, saanut negatiivisen koronatestituloksen 72 tunnin sisään tai sairastanut koronavirustaudin 180 päivän sisällä. Koronapassin saavat myös henkilöt, jotka ovat sairastaneet koronan ja saaneet yhden koronarokotuksen. Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita tietoja.

Kevään 2022 tapahtumia valmistellaan

Tampereen Messujen tapahtumakevät 2022 alkaa toden teolla helmikuussa, kun uusi ICT-alan tapahtuma DigiTre järjestetään 1.–2.2. uudella Nokia Arenalla samaan aikaan Tampere Smart City Weekin kanssa. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Tampereen Messujen toimesta ensimmäisenä messutapahtumana Asta 4.–6.2. ja samana viikonloppuna 5.–6.2. Tampereen Häämessut. Uusi Hallituspaikka-tapahtuma järjestetään 9.2. Maaliskuussa ohjelmassa ovat Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials 22.–24.3. ja huhtikuussa Hevoset 9.–10.4. sekä Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuus: Kotimaan matkailumessut ja Piha & Koti 22.–24.4., Keräilyn maailma ja Suuri Snadi 23.–24.4. Koko vuoden tapahtumakalenterin löydät osoitteesta www.tampereenmessut.fi.

Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtumat viranomaisten ohjeistusten mukaan terveysturvallisuus edellä. Tapahtumiin tulee osallistua vain täysin terveenä ja oireettomana. Tapahtumissa on voimassa vahva maskisuositus. Lisätietoa tapahtumien terveysturvallisuudesta on koottu tapahtumakohtaisille nettisivuille ja Turvallisesti messuille -sivulle.